poniedziałek, 6 czerwca 2016

Aranżacja stołów 1


Uczniowie klasy III TŻiUG na zajęciach praktycznych z zakresu obsługi konsumenta zaplanowali menu na uroczysty obiad i wykonali do niego aranżancję stołu. Efekty ich pracy oceńcie sami! 

1. Nakrycie stołu wykonały uczennice klasy III - Milena Stoczyńska i Marzena Klepaczka 
Zaproponowane menu: ryba po polsku, zupa krem z dyni z groszkiem ptysiowym, zrazy wołowe z ziemniakami z koperkiem i bukietem surówek, tort czekoladowy

2. Aranżacja stołu wykonana przez Magdalenę Dyśko i Sabinę Tomasik 
 oraz menu na uroczysty obiad:

3. Nakrycie stołu zaproponowane przez Jana Śmieszka i Piotra Koczywąsa do menu: karp w galarecie, rosół z makaronem domowym, schab duszony z borowikami, ziemniaki pieczone i surówka z czerwonej kapusty, lody śmietankowe:

4. Aranżacja Agaty Czapnik i Patrycji Fastyn:
 



Nakrycie do menu: rolada z kurczaka ze szpinakiem, zupa krem z brokułów z groszkiem ptysiowym,mintaj panierowany z ziemniakami z koperkiem i surówką z czerwonej kapusty, lody z malinami

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz