Uczniowie klasy III TŻiUG na zajęciach praktycznych z zakresu obsługi konsumenta zaplanowali menu na uroczysty obiad i wykonali do niego aranżancję stołu. Efekty ich pracy oceńcie sami!
1. Nakrycie stołu wykonały uczennice klasy III - Milena Stoczyńska i Marzena Klepaczka
Zaproponowane menu: ryba po polsku, zupa krem z dyni z groszkiem ptysiowym, zrazy wołowe z ziemniakami z koperkiem i bukietem surówek, tort czekoladowy
2. Aranżacja stołu wykonana przez Magdalenę Dyśko i Sabinę Tomasik
oraz menu na uroczysty obiad:
3. Nakrycie stołu zaproponowane przez Jana Śmieszka i Piotra
Koczywąsa do menu: karp w galarecie, rosół z makaronem domowym, schab
duszony z borowikami, ziemniaki pieczone i surówka z czerwonej kapusty,
lody śmietankowe:
4. Aranżacja Agaty Czapnik i Patrycji Fastyn:
Nakrycie do menu: rolada z kurczaka ze szpinakiem, zupa krem z brokułów z groszkiem ptysiowym,mintaj panierowany z ziemniakami z koperkiem i surówką z czerwonej kapusty, lody z malinami
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz