19 października klasa IV technikum żywienia i usług gastronomicznych pod kierunkiem pani Marii Marcinkiewicz przygotowała i obsłużyła bankiet podczas spotkania dla diabetyków w Starostwie Powiatowym w Skierniewicach. Przygotowane smakołyki znikały w zastraszającym tempie (tylko część udało nam się utrwalić na fotografiach). Na ciepło serwowaliśmy pierś z kurczaka nadziewaną suszonymi pomidorami lub szpinakiem oraz zupę meksykańską. Zimne przekąski oceńcie sami!
Półmisek z kanapkami: bagietka, sery, salami oliwki i pomidorki koktajlowe oraz rukola i roszponka. |
Półmisek z tartinkami z łososiem. Dekoracja - cytryna, pomidorki, oliwki, rukola. |
Kolejny piękny półmisek z kanapeczkami. |
Sałatka z dyni z grzankami, serem i prażonymi pestkami. |
Sałatka z kalafiora z jajkiem, pomidorem i koperkiem. |
Sałatka z brokułów z serem feta i prażonymi płatkami migdałów. |
Tradycyjna sałatka grecka z serem feta i oliwkami. |
Sałatka z grillowaną piersią kurczaka i granatem. |
Sałatka Caprese. |
Nie zabrakło specjalnych ciast dla diabetyków i owoców. |
Stół ze słodkościami... |
Boczek ze śliwką. |
Nie zabrakło serów. |
Półmisek z serami. |
Nasi wspaniali kelnerzy: Janek Śmieszek i Piotrek Koczywąs prezentują sałatkę z grillowaną piersią kurczaka. |
Pani Maria Jolanta Marcinkiewicz prezentuje półmisek z szynką z melonem. |
Gosia Kośla prezentuje półmisek z kanapkami. |
Piotrek Koczywąs z dekoracyjnym półmiskiem zakąsek. |
Ewelina Śmieszek z dekoracyjnymi półmiskami. |
Półmisek z przekąskami z serów. |
Szynka z melonem i suszone pomidory z mozzarellą. |
Marzena Klepaczka i Magdalena Dyśko - uczennice klasy IV przy pracy nad kanapeczkami. |
Stoły bankietowe |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz