niedziela, 23 października 2016

Bankiet w Starostwie

19 października klasa IV technikum żywienia i usług gastronomicznych pod kierunkiem pani Marii Marcinkiewicz przygotowała i obsłużyła bankiet podczas spotkania dla diabetyków w Starostwie Powiatowym w Skierniewicach. Przygotowane smakołyki znikały w zastraszającym tempie (tylko część udało nam się utrwalić na fotografiach). Na ciepło serwowaliśmy pierś z kurczaka nadziewaną suszonymi pomidorami lub szpinakiem oraz zupę meksykańską. Zimne przekąski oceńcie sami!

Półmisek z kanapkami: bagietka, sery, salami oliwki i pomidorki koktajlowe oraz rukola i roszponka.
Półmisek z tartinkami z łososiem. Dekoracja - cytryna, pomidorki, oliwki, rukola.
Kolejny piękny półmisek z kanapeczkami.










Sałatka z dyni z grzankami, serem i prażonymi pestkami.
Sałatka z kalafiora z jajkiem, pomidorem i koperkiem.
Sałatka z brokułów z serem feta i prażonymi płatkami migdałów.
Tradycyjna sałatka grecka z serem feta i oliwkami.



Sałatka z grillowaną piersią kurczaka i granatem.
Sałatka Caprese.
Nie zabrakło specjalnych ciast dla diabetyków i owoców.
Stół ze słodkościami...
Boczek ze śliwką.
Nie zabrakło serów.
Półmisek z serami.
Nasi wspaniali kelnerzy: Janek Śmieszek i Piotrek Koczywąs prezentują sałatkę z grillowaną piersią kurczaka.
Pani Maria Jolanta Marcinkiewicz prezentuje półmisek z szynką z melonem.
Gosia Kośla prezentuje półmisek z kanapkami.
Piotrek Koczywąs z dekoracyjnym półmiskiem zakąsek.
Ewelina Śmieszek z dekoracyjnymi półmiskami.
Półmisek z przekąskami z serów.
Szynka z melonem i suszone pomidory z mozzarellą.
Marzena Klepaczka i Magdalena Dyśko - uczennice klasy IV przy pracy nad kanapeczkami.

Stoły bankietowe

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz